Welke websites bevelen wij u aan?

Meer informatie over uw gezondheid, over aandoeningen en de laatste stand van onderzoek kunt u vinden via onderstaande links.

Moet ik naar de dokter? Als iemand zich niet zo lekker voelt of klachten heeft bellen mensen vaak naar de huisarts of de huisartsenpost. Daar stelt een assistente allerlei vragen om te ontdekken wat er aan de hand kan zijn en hoe ernstig het is. Dit noemen we triage. Al die triagevragen zijn nu vertaald naar gewone-mensen-taal en in een online omgeving gezet. Zo kunt u nu door online vragen te beantwoorden snel weten of je naar de dokter moet. Dus voor u de dokter belt kunt u ook eerst eens kijken op de volgende website: https://www.moetiknaardedokter.nl/.

Thuisarts.nl
Thuisarts.nl is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over gezondheid en ziekten wanneer het u uitkomt. De website vertelt wat u zelf kunt doen aan uw klachten én wanneer u de huisarts moet bellen. Thuisarts.nl geeft betrouwbare informatie over gezondheid en ziekte en is samengesteld door huisartsen en specialisten.
Kijk voor meer informatie op Thuisarts.nl

Verwijsafspraken.nl 

Verwijsafspraken.nl is een website die door huisartsen (Helpdehuisartsverzuipt) samen met VWS (ontregel de zorg) is gelanceerd om duidelijkheid te scheppen of je een verwijzing van de huisarts (of een andere hulpverlener) nodig hebt. Dit is voor veel  patiënten (en hulpverleners) vaak ingewikkeld. Soms kan je als patiënt ook zonder verwijzing of met een al wat oudere verwijzing terecht bij bijvoorbeeld de specialist of fysiotherapeut of kunnen andere hulpverleners direct verwijzen zonder tussenkomst van de huisarts: wel zo efficient en patiëntvriendelijk.  De website wordt up to date gehouden dus u kunt deze altijd raadplegen als u niet zeker bent van de zaak .

( kleine tip, het helpt vaak goed om tijdens contact met doktersassistentes van het ziekenhuis of de huisartsenpraktijk de website bij de hand te hebben en hier naar te verwijzen)

Overige websites
Hart- en vaatziekten: Nederlandse Hartstichting
Voeding: Voedingscentrum
Geestelijke gezondheidszorg: Trimbos
Gezondheid & ziekte:
Thuisarts.nl
Roken: www.stivoro.nl
Zwangerschap: www.zwangerwijzer.nl
Alcohol: www.alcoholinfo.nl
Depressie: www.gripopjedip.nl
Gehoortest voor kinderen: www.geluidstuin.nl
Dementie: www.alzheimer-nederland.nl
Bevolkingsonderzoek Midden West: bevolkingsonderzoek midden west

Actueel

11/06

Stroomonderbreking

Op donderdag 13 juni wordt een stroomonderbreking verwacht in verband met werkza...

Lees meer
20/10

Griepvaccinaties 2023

Op vrijdag 17 november gaan wij weer de jaarlijkse griepprikken uitdelen. Patië...

Lees meer
Archief