Welke websites bevelen wij u aan?

Meer informatie over uw gezondheid, over aandoeningen en de laatste stand van onderzoek kunt u vinden via onderstaande links.

Thuisarts.nl
Thuisarts.nl is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over gezondheid en ziekten wanneer het u uitkomt. De website vertelt wat u zelf kunt doen aan uw klachten én wanneer u de huisarts moet bellen. Thuisarts.nl geeft betrouwbare informatie over gezondheid en ziekte en is samengesteld door huisartsen en specialisten.
Kijk voor meer informatie op Thuisarts.nl

Verwijsafspraken.nl                                                                                                                                                                                               Verwijsafspraken.nl is een website die door huisartsen (Helpdehuisartsverzuipt) samen met VWS (ontregel de zorg) is gelanceerd om duidelijkheid te scheppen of je een verwijzing van de huisarts (of een andere hulpverlener) nodig hebt. Dit is voor veel  patiënten (en hulpverleners) vaak ingewikkeld. Soms kan je als patiënt ook zonder verwijzing of met een al wat oudere verwijzing terecht bij bijvoorbeeld de specialist of fysiotherapeut of kunnen andere hulpverleners direct verwijzen zonder tussenkomst van de huisarts: wel zo efficient en patiëntvriendelijk.  De website wordt up to date gehouden dus u kunt deze altijd raadplegen als u niet zeker bent van de zaak .

( kleine tip, het helpt vaak goed om tijdens contact met doktersassistentes van het ziekenhuis of de huisartsenpraktijk de website bij de hand te hebben en hier naar te verwijzen)

Overige websites
Algemeen: www.moetiknaardedokter.nl
Hart- en vaatziekten: Nederlandse Hartstichting
Voeding: Voedingscentrum
Geestelijke gezondheidszorg: Trimbos
Gezondheid & ziekte:
Thuisarts.nl
Roken: www.stivoro.nl
Zwangerschap: www.zwangerwijzer.nl
Alcohol: www.alcoholinfo.nl
Depressie: www.gripopjedip.nl
Gehoortest voor kinderen: www.geluidstuin.nl
Dementie: www.alzheimer-nederland.nl
Bevolkingsonderzoek Midden West: bevolkingsonderzoek midden west

Actueel

23/09

VERWIJSAFSPRAKEN.NL

Er is een nieuwe website: www.verwijsafspraken.nl, hier kunt u gemakkelijk raadp...

Lees meer
23/09

BREAKING NEWS

Velen van u hebben het al gehoord, het is gelukt! De praktijk krijgt een nieuw j...

Lees meer
Archief