Diabetes Mellitus

De zorg voor onze diabeten (type 2) wordt begeleid door onze praktijkondersteuners (POH-S). Zij doen zelfstandig spreekuur onder supervisie van de huisarts.

Wanneer de diagnose Diabetes Mellitus type 2 wordt gesteld, door de dokter, wordt op korte termijn een afspraak gepland bij één van onze praktijkondersteuners. Zij zullen u begeleiden u in de behandeling van de ziekte en het voorkomen van de complicaties ervan. De praktijkondersteuners kunnen u medicatie voorschrijven om de glucose spiegel te verlagen. Maar nog belangrijker is dat zij u daarnaast ook adviseren over een gezonde leefstijl, het speerpunt van goede diabetes behandeling. Gemiddeld worden diabeten vier keer per jaar door de praktijkondersteuner zelf opgeroepen voor controlebezoeken en laboratoriumonderzoek.

Bent u een nieuwe diabeet, neem geen draconische maatregelen om uw leven te veranderen. Maak een lijstje met alle vragen die ontstaan na afloop van het het gesprek met de dokter en stel ze bij het eerst volgende bezoek aan de praktijkondersteuner.

Voor de begeleiding van onze diabeten hebben wij een samenwerkingsverband met de zorggroep SEZ . Deze zorg wordt vergoed door uw zorgverzekering en kent geen eigen risico.

Actueel

20/10

Griepvaccinaties 2023

Op vrijdag 17 november gaan wij weer de jaarlijkse griepprikken uitdelen. Patië...

Lees meer
23/09

VERWIJSAFSPRAKEN.NL

Er is een nieuwe website: www.verwijsafspraken.nl, hier kunt u gemakkelijk raadp...

Lees meer
Archief