Diabetes Mellitus

De zorg voor onze diabeten (type 2) wordt begeleid door onze praktijkondersteuners (POH-S). Zij doen zelfstandig spreekuur onder supervisie van de huisarts.

Wanneer de diagnose Diabetes Mellitus type 2 wordt gesteld, door de dokter, wordt op korte termijn een afspraak gepland bij één van onze praktijkondersteuners. Zij zullen u begeleiden u in de behandeling van de ziekte en het voorkomen van de complicaties ervan. De praktijkondersteuners kunnen u medicatie voorschrijven om de glucose spiegel te verlagen. Maar nog belangrijker is dat zij u daarnaast ook adviseren over een gezonde leefstijl, het speerpunt van goede diabetes behandeling. Gemiddeld worden diabeten vier keer per jaar door de praktijkondersteuner zelf opgeroepen voor controlebezoeken en laboratoriumonderzoek.

Bent u een nieuwe diabeet, neem geen draconische maatregelen om uw leven te veranderen. Maak een lijstje met alle vragen die ontstaan na afloop van het het gesprek met de dokter en stel ze bij het eerst volgende bezoek aan de praktijkondersteuner.

Voor de begeleiding van onze diabeten hebben wij een samenwerkingsverband met de zorggroep SEZ . Deze zorg wordt vergoed door uw zorgverzekering en kent geen eigen risico.

Actueel

11/03

Bijscholing

Op dinsdag 15 maart 2022 en donderdag 17 maart 2022 is de praktijk gesloten i.v....

Lees meer
24/11

2e ronde Griepvaccinatie

Op vrijdag 26 november 2021 houden wij de tweede ronde van de griepvaccinaties t...

Lees meer
Archief