CVRM

Cardiovasculair risicomanagement (CVRM) is een zorgprogramma gericht op de diagnose en behandeling van patiënten met chronische aandoeningen aan hart en vaten of een verhoogd risico daarop (hoge bloeddruk en/of verhoogd cholesterol).
De praktijkondersteuner van de huisarts begeleidt patiënten die in het verleden een hartinfarct hebben gehad, zijn gedotterd of zijn geopereerd aan het hart. Voor deze patiënten in het van groot belang om de bloeddruk en het cholesterol goed te reguleren om recidieven te voorkomen.
Een grote groep patiënten bij wie een verhoogde bloeddruk en/of een verhoogd cholesterol is vastgesteld en waarbij sprake is van één of meerder risicofactoren op hart- en vaatziekten wordt eveneens jaarlijks door ons begeleid.

Voor beide groepen geldt dat begeleiding in het bereiken van een gezonde(re) levensstijl een minstens even belangrijke rol speelt als de medicamenteuze behandeling. Zo kunnen wij u onder andere ook ondersteunen bij het stoppen met roken.

U wordt voor CVRM-ondersteuning door de praktijk opgeroepen.

Voor de begeleiding van onze patiënten door onze somatische praktijkondersteuners hebben wij een samenwerkingsverband met de zorggroep SEZ . Deze zorg wordt grotendeels vergoed door uw zorgverzekering en kent geen eigen risico. Uitzonderingen hierop (jaarlijks laboratoriumonderzoek onderzoeken in het kader van de CVRM) zullen altijd vooraf met u worden besproken.

Actueel

11/03

Bijscholing

Op dinsdag 15 maart 2022 en donderdag 17 maart 2022 is de praktijk gesloten i.v....

Lees meer
24/11

2e ronde Griepvaccinatie

Op vrijdag 26 november 2021 houden wij de tweede ronde van de griepvaccinaties t...

Lees meer
Archief