Corona, het laatste nieuws in de huisartsenpraktijk

 

Na een betrekkelijk rustige eerste helft van de zomer lijkt het erop dat het aantal besmettingen met Corona weer fors toeneemt.

Alhoewel wij de afgelopen maanden binnen de anderhalve meter samenleving zoveel mogelijk patiënten te helpen merken wij dat de aandacht toch een beetje verslapt.

 

Neemt u daarom nogmaals de o zo belangrijke voorzorgsmaatregelen nogmaals goed door!

* Het 10 minuten consult. Het wordt met het toenemend aantal besmettingen weer belangrijk consulten maximaal 10 minuten te laten duren. Hoe langer het contact, (wij kunnen immers lichamelijke nabijheid niet voorkomen), hoe groter de kans op besmetting.

Wanneer één van ons in de  incubatietijd (de twee dagen voorafgaand aan de eerste symptomen) langer dan 15 minuten met een patiënt in contact is zal de kans op besmetting toenemen met alle risico’s voor u en ons van dien. Daarnaast zullen wij zelf in quarantaine moeten; dat betekent misschien zelfs dat de praktijk gedurende die tijd zal moeten sluiten.

U weet niet of u besmet bent, net zomin weten wij dat wij dat zijn; laten we vooral voorzichtig blijven!

* U heeft een afspraak maar ook  symptomen; zoals hoesten, verkoudheid, benauwdheid of koorts; belt u dan onmiddellijk op en kom niet naar de praktijk!

* Meet altijd voor u naar de praktijk komt uw temperatuur. Juist onze patiënten zijn vaker chronisch ziek, voelen zich relatief vaker niet helemaal fit of benauwd en juist dán is het niet altijd gemakkelijk te onderscheiden of je wellicht iets hebt opgelopen. Een temperatuur van 38,0 graden of hoger is een hele duidelijke aanwijzing dat er iets aan de hand is.

* Door alle maatregelen is de keuze niet reuze, onze assistenten en alle andere praktijk medewerkers zullen het ermee moeten doen. Helaas betekent dat nu vaker dat u minder keuze heeft in het tijdstip van komst; beschermende kleding is en blijft kostbaar en schaars, wij proberen daarom deze zo veel mogelijk “geclusterd” te gebruiken.

 

Naar archief

Actueel

20/10

Griepvaccinaties 2023

Op vrijdag 17 november gaan wij weer de jaarlijkse griepprikken uitdelen. Patië...

Lees meer
23/09

VERWIJSAFSPRAKEN.NL

Er is een nieuwe website: www.verwijsafspraken.nl, hier kunt u gemakkelijk raadp...

Lees meer
Archief